Ik ben geboren in een bezemkast en ik hou van alle dingen bezem gerelateerd. Ik bak al 20 jaar en ik heb mijn eigen lijn van handgemaakte schoonheidsproducten gemaakt. Ik gebruik mijn liefde voor schoonheidsproducten en mijn liefde voor de wereld om mooie en unieke producten te creëren die je nergens anders zult vinden.

U ziet in mijn blog veel producten die ik geloof uniek te zijn. Van de verpakking die ik gebruik, de kleuren van het product en de manier waarop ik ze gebruik, tot de manier waarop ik schrijf, probeer ik producten te maken die je het gevoel geven alsof je op een bezem loopt. In een wereld waar je het gevoel hebt dat je gewoon verder wilt met je leven en al je zorgen vergeet, geloof ik dat we dit allemaal kunnen doen met een beetje liefde en creativiteit.

In 2010 werd ik geïnterviewd door het Nederlandse tv-programma 'Nieuwsblad' over de geschiedenis van bezem en de geschiedenis van de Nederlandse cultuur. Het eerste interview vond plaats op 1 februari 2010. Hier is de video:

Mijn blog is uitgegroeid tot een belangrijke website en mijn persoonlijke blog heeft meer dan een paar berichten op. Ik krijg vaak e-mails van mensen die graag mijn post en willen een gesprek met mij over hebben, of het nu om iets te leren of vragen te stellen. Als u contact met mij wilt opnemen, u gebruik maken van het onderstaande formulier en ik zal contact met u zo snel mogelijk. Ik ben echt blij om allerlei berichten te ontvangen van mensen die geïnteresseerd zijn in mijn blog. U mijn contactformulier ook gebruiken om mij een e-mail te sturen over een onderwerp dat u interesseert. Ook als u wilt ontvangen dagelijkse blogs, updates over mijn nieuwste projecten of aankondigingen over komende evenementen, u zich abonneren op mijn RSS-feed.

Mijn motto is: "Ik hou niet van wat de bezem te zeggen heeft." En dat is wat maakt me opvallen als een bezem blogger.

Ik ben niet zoals andere bloggers en hebben mijn eigen mening. Ik schuw een uitdaging ook niet. Ik ben niet de enige die daarin gelooft, maar ik denk dat ik in de minderheid ben. Ik werd daar net aan herinnerd toen ik deze opmerking zag: "Het kan me niet schelen dat je een heks bent. Waar ik om geef is dat je zo dapper bent om zo open te zijn met je mening op een manier dat niemand anders dat zal zijn. Dat vind ik zo leuk aan jou!" Ik ben niet van plan om de commenter adres, maar ik ga antwoorden en laten zien wat ik doe met mijn blog: Mijn eerste post ging over mijn eigen persoonlijke ervaring, die ik gepost op de blog in maart.

Ik heb veel ervaring omdat ik een professionele bezemtechnicus ben. Mijn blog is gewijd aan de geschiedenis van bezem in Nederland en ik geloof dat iedereen kan een goede kennis over bezem hebben. Ik ga wat van mijn kennis met je delen. De informatie vindt u hier. Als u geïnteresseerd bent in hoe bezem is ontwikkeld in Nederland, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!

Een geschiedenis van bezem, met illustraties

Begin jaren zeventig ontstond het idee om een bezem met hout en hout as te bouwen. Ik ben opgegroeid met dit idee, toen ik een kind was kreeg ik te horen van mijn ouders dat het enige dat de bezem kan redden het hout is. Dat deed me erover nadenken. Maar tegelijkertijd probeerde ik alle beschikbare materialen te gebruiken om een goede bezem te maken. Het was een tijd van nieuwe energie om alle dingen te leren, het was de tijd van verandering.

Op sociale media vind je dat ik er veel dingen over doe, zoals praten over de verschillende onderwerpen en hoe we andere mensen kunnen helpen. En ik doe het om de gemeenschap hier in Amsterdam te promoten. En voor mij betekent dat dat ik open moet zijn en zoveel mogelijk details moet geven over wat ik doe.

Ik zal proberen om zo veel dingen als ik kan met mijn blog te dekken. Ik ga beginnen met een lijst van middelen die nuttig zijn voor mij.

Forums en gemeenschappen die helpen om vragen te beantwoorden: Ik kan een aantal plaatsen die ik graag rondhangen, zoals deze lijst Dan kunnen we verder gaan met de volgende. Ik hou van de Nederlandse Baking forums. Het is vol met behulpzame mensen, en veel dingen zijn er gezegd. Het is erg populair in Nederland. Je het ook vinden op Pinterest, maar ik gebruik het niet.